Equipe Emporio Dressyrsadel

Equipe Emporio Dressyrsadel Equipe Emporio Dressyrsadel Equipe Emporio Dressyrsadel Equipe Emporio Dressyrsadel Equipe Emporio Dressyrsadel Equipe Emporio Dressyrsadel

Emporion är en riktigt trevlig sadel som är lätt att passa på väldigt många olika hästar oavsett om hästen har hög eller låg manke. Som alla andra Equipesadlar har den ett väldigt kort sadelläge och passar därför även till hästar med mycket kort sadelläge.

Precis som Olympian är Emporion byggd på en syntetbom och ger en riktigt en riktigt bra kämsla. Sadeln har en smal midja vilket hjälper ryttaren att komma nära hästen. Det raka och långa knästödet ger mer plats åt överskänkeln. Dubbelkåpa.

Emporio Dressage finns även med dubbelkåpa men 99% väljer idag singelkåpan i kalvskinn.

Emporion kommer endast i ett fåtal varianter och endast i Medium bom och Medium paneler. Trots det passar den ändå väldigt många hästar.

Sits storlek: 16K, 16N, 17N, 18N, 18L
(K = Kort kåpa, N = Normal längd kåpa, L = Lång kåpa)

Färg:  Svart, Brun, Rödbrun och Newmarket.

 Är du sugen på att prova en Emporio?  Läs mer om Sadelutprovningen och hur du kontaktar oss!

Equipe Theoreme Syntetbom

Equipe Theoreme Syntetbom Equipe Theoreme Syntetbom

Emporion är en Theoreme sadel och är byggd  på en syntetbom. Precis som ECarbon blir en bom tillverkad i syntetmaterial mycket lättare jämfört med en träbomssadel. Theoreme är lätt att hantera och lätt för hästen att bära!

En annan fördel med syntetbom jämfört med en träbom är att syntetbommen aldrig blir dålig. En träbom påverkas av luftfuktighet och temperatur och kommer att expandera/krympa beroende på väder (och om hästen svettas). Jämför med ett trägolv som måste ges utrymme att expandera. Om inte börjar det svikta och desamma händer med en träbom som ändrar form med väder. I Equipes Theoreme sadlar kommer materialet aldrig påverkas på det sättet och sadeln kommer därmed alltid att ha samma form som det var tänkt.

Syntetbommarna är oerhört starka och slittåliga och därför har Emporion som alla Theoreme sadlar livstids garanti på bommen.

Paneler/bossor är av permanenttyp

Paneler Equipe Emporio Paneler Equipe Emporio Paneler Equipe Emporio Paneler Equipe Emporio Paneler Equipe Emporio Panelerna på Emporio är av permanent typ och behöver inte stoppas om

Panelerna i Emporion är av permanenttyp vilket gör att de behåller sin form, även efter flera års användning. Materialet kommer att fortsätta vara elastiskt under hela sin livstid. För dig som ryttare betyder det att du kan lita på att panelerna alltid har rätt form och du slipper att stoppa om/be en sadelmakare se över panelerna någon gång per år.

Materialet  i panelerna liknar det i en tempur madrass, en sorts Memory Foam. Efter ca 10 minuters skritt har panelerna anpassat sig efter hästens konturer och gett sadeln en perfekt passform efter hästens dagsform. Med andra ord har sadeln alltid perfekt passform för hästen och det är en av hemligheterna till varför Equipe's sadlar är så lätta att passa på så många hästar. Och en förklaring till varför så många hästar gillar Equipe's sadlar!

Efter ridpasset kommer panelerna att gå tillbaka till sin ursprungliga form, klar att forma om sig igen vid nästa ritt.  Så du kan utan problem använda samma sadel till flera hästar som alla kommer att uppleva den perfekta passformen!

Handgjorda i Italien av Europeiskt skinn

Miljövänligt europeiskt skinn Emporion är tillverkat av miljövänligt europeiskt skinn

Allt skinn i Emporion kommer från Europa och är garvade efter traditionella principer där man enbart använder vegetabiliska garvämnen. Det är skonsamt för miljön till skillnad från kromgarvning som innehåller mycket tungmetaller (framförallt krom). Kromgarvning är snabbare och billigare än vegetabilisk garvning men lämnar trots sköljning kvar kemikalier/krom i skinnet som upplevs som dött och kan orsaka allergier.

Equipe's vegetabiliska garvningsprocess tar lång tid, ger skinnet en mycket fin finish och en levande känsla.  Porerna i skinnet är fortsatt öppna och ytan ger ryttaren precis rätt grepp i sadeln.

Den traditionella garvningsprocessen garanterar även att lädret kommer att bevara sin naturliga elasticitet och spänst över lång tid.

Equipe Logo

Här hitter du mer information om de andra Equipe Dressyrsadlar:

Läs mer om Viktoria

Läs mer om Glamour

Läs mer om Olympia

Equipe Emporio Dressyrsadel Equipe Dressyrsadel
Equipe Emporio Dressyrsadel Equipe Emporio Dressyrsadel Equipe Emporio Dressyrsadel Equipe Emporio Dressyrsadel Equipe Emporio Dressyrsadel Equipe Dressyrsadel

Sadelutprovning/Sadelkontroll

Sadelutprovning Equipe sadel

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen