Hur går Sadelutprovningen till?

Sadelutprovning

Vi ser gärna att du kommer till våra sadelutprovare och deras anläggningar, alternativt kan de komma hem till dig i din vanliga träningsmiljö. Oavsett har vi alltid ett brett lager av nya Equipe sadlar så att vi kan hitta rätt sadel till dig och din häst/ponny.

Vi börjar med att mäta din häst och diskutera vilka era behov är. Vad är viktigt för dig som ryttare? Vad gillar du? Hur ser hästen ut och vilka behov har din häst?

Utifrån detta får du sedan provrida ett antal olika sadlar tills vi hittat en sadel som passar både din häst och dig som ryttare. Vi jobbar med Equipes Theoreme och ECarbon sadlar och där har Equipe har 8 olika hoppsadlar och 4 olika Dressyrsadlar. Vilken trivs du bäst i?

Sedan bestämmer vi vilken variant av sadeln som du och din häst behöver. Alla sadlar går att anpassa väldigt mycket och vi tittar på vilken sits, kåpor, paneler, bomvidd etc. som behövs för att både du och din häst ska prestera på bästa sätt. Läs mer om hur Equipes sadlar kan anpassas.

Avslutningsvis tittar vi på hur du själv kan kontrollera någon gång i månaden om sadeln ligger som den ska och hur du kan göra mindre justeringar med tex en padd.

Vi rekommenderar att du använder din vanliga utrustning såsom schabrak, träns och sadelgjord för att allt ska bli så likt som vanligt. Du behöver tillgång till en snö och regnfri ridbana med bockar/hinder för att du skall kunna prova ordentligt (och inte fokusera på vädrets makter!). Självklart har du träns och hjälm!

Vad kollar vi vid provningen?

Rätt utprovad Equipe sadel

Under själva sadelutprovningen följer vi ett antal steg för att säkra att sadeln blir utprovad på rätt sätt.

Sadeln ska ju passa din häst så att den inte får ont eller skav. Den ska dessutom passa dig som ryttare. Den ska både skön att rida i och samtidigt ge dig stöd och hjälp i din ridning.

Läs mer om de steg som vi går igenom vid utprovningen.

Boka Sadelutprovning av din Equipe sadel

Sadelutprovningsdax Vi hjälper dig att hitta rätt sadel till dig och din häst

Vi på sadelpartner hjälper dig att hitta rätt sadel som passar både dig och din häst.

Känns det som att det är dags att ta reda på hur det fungerar i praktiken? VIlken sadel passar dig och din häst?

Läs mer om hur du bokar en Sadelutprovning och vad det kostar

Equipe Logo

Sadelutprovning/Sadelkontroll

Sadelutprovning Equipe sadel

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen