Equipe Glamour Dressyrsadel

Equipe Glamour Dressyrsadel Equipe Glamour Dressyrsadel

Exklusiv sadel i finaste kalvskinn med karbonbom, livstids garanti. Sittpunkt längre bak. Knästöden är något framflyttade jämfört med Viktorian vilket ger bättre plats för ryttare med lång överskänkel.

 Sadelns bredd är 27cm och djup för bästa komfort och inverkan på hästen.

Sadeln går att få i flera olika storlekar på knästöden och längd på kåporna för att den skall passa just dig.

Sits storlek: 16", 16,5", 17", 17,5", 18"

Färg:  Svart, Brun, Rödbrun och Newmarket.

 Är du sugen på att prova en Viktoria?  Läs mer om Sadelutprovningen och hur du kontaktar oss!

Glamour Equipe ECarbon Kolfiberbom

Glamour Equipe ECarbon kolfiber bom Glamour Equipe ECarbon kolfiber bom

Som en av Equipe's finaste sadlar har Glamour en bom tillverkad av kolfiber - ECarbon. Det är samma material som numera finns i tex avancerade skidor och cyklar för att göra dessa både lätta och samtidigt hållbara och vridstyva. För ryttaren märks ECarbon bommen så fort man lyfter sadeln genom att den är så mycket lättare än en klassisk träbom sadel.

Längst fram på bommen är kolfibern extra tjock och stark för att inte töjas utan ligga stadigt i rätt läge. Tack vare kolfiberbommen är sadeln helt rigid och kommer därför aldirig att töja sig och slå i tornutskotten vid utan hela kraften tas upp där det är tänkt, på hästens musklar vid sidan om tornutskotten.

Längre bak är kolfiberbommen mycket tunn och ryttaren kommer närmare hästen med mer kontroll och ryttarkänsla. Den tunna kolfibern är fortfarande mycket stark men vridbar och ger sadeln möjlighet att flexa i takt med hästens rörelser. Det underlättar för hästen som ges maximalt utrymme  att sätta in bakbenen under sig och ge all kraft under galopp och trav.

Vid en sadelprovning är det ofta väldigt tydligt när man lägger på en ECarbon sadel. Hästen får märkbart lättare att röra sig och hästens alla gångarter och potential kommer fram på ett väldigt fint sätt!

Kolfiber är oerhört starkt och slittåligt och därför har Glamour precis som alla ECarbon sadlar livstids garanti på bommen.

Paneler/Bossor är av permanenttyp

Paneler Equipe Glamour Paneler Equipe Glamour Paneler Equipe Glamour Paneler Equipe Glamour Paneler Equipe Glamour Panelerna på Glamour är av permanent typ och behöver inte stoppas om

Panelerna i Glamour är av permanenttyp vilket gör att de behåller sin form, även efter flera års användning. Materialet kommer att fortsätta vara elastiskt under hela sin livstid. För dig som ryttare betyder det att du kan lita på att panelerna alltid har rätt form och du slipper att stoppa om/be en sadelmakare se över panelerna någon gång per år.

Materialet  i panelerna liknar det i en tempur madrass, en sorts Memory Foam. Efter ca 10 minuters skritt har panelerna anpassat sig efter hästens konturer och gett sadeln en perfekt passform efter hästens dagsform. Med andra ord har sadeln alltid perfekt passform för hästen och det är en av hemligheterna till varför Equipe's sadlar är så lätta att passa på så många hästar. Och en förklaring till varför så många hästar gillar Equipe's sadlar!

Efter ridpasset kommer panelerna att gå tillbaka till sin ursprungliga form, klar att forma om sig igen vid nästa ritt.  Så du kan utan problem använda samma sadel till flera hästar som alla kommer att uppleva den perfekta passformen!

Handgjorda i Italien av Europeiskt skinn

Miljövänligt europeiskt skinn Miljövänligt europeiskt skinn Miljövänligt europeiskt skinn Miljövänligt europeiskt skinn Miljövänligt europeiskt skinn Glamour är tillverkat av miljövänligt europeiskt skinn

Allt skinn i Glamour kommer från Europa och är garvade efter traditionella principer där man enbart använder vegetabiliska garvämnen. Det är skonsamt för miljön till skillnad från kromgarvning som innehåller mycket tungmetaller (framförallt krom). Kromgarvning är snabbare och billigare än vegetabilisk garvning men lämnar trots sköljning kvar kemikalier/krom i skinnet som upplevs som dött och kan orsaka allergier.

Equipe's vegetabiliska garvningsprocess tar lång tid, ger skinnet en mycket fin finish och en levande känsla.  Porerna i skinnet är fortsatt öppna och ytan ger ryttaren precis rätt grepp i sadeln.

Den traditionella garvningsprocessen garanterar även att lädret kommer att bevara sin naturliga elasticitet och spänst över lång tid.

Equipe Logo

Här hitter du mer information om de andra Equipe Dressyrsadlar:

Läs mer om Viktoria

Läs mer om Olympia

Läs mer om Emporio

Equipe Glamour Dressyrsadel Equipe Glamour Dressyrsadel
Equipe Dressyrsadel Equipe Dressyrsadel Equipe Dressyrsadel Equipe Dressyrsadel Equipe Dressyrsadel Equipe Dressyrsadel

Sadelutprovning/Sadelkontroll

Sadelutprovning Equipe sadel

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen