Equipe Olympia Dressyrsadel

Equipe Olympia Dressyrsadel Equipe Olympia Dressyrsadel Equipe Olympia Dressyrsadel Equipe Olympia Dressyrsadel Equipe Olympia Dressyrsadel Equipe Olympia Dressyrsadel

Olympian är en av Equipes finaste dressyrsadlar och väldigt omtyckt av många. Många fina egenskaper från de Viktorian men baserad på syntetbom.  Sadeln har en smal midja och ett framåtvinklat knästöd. Ryttaren kommer nära hästen och får ett maximalt stöd för överskänkeln. Syntetbommen har livstids garanti.

Kalvskinn ger mycket fin känsla och grepp.

Sadeln kan anpassas på en mängd olika sätt med olika knästöd, storlek på kåpan, bom och paneler.

Sits storlek: 16", 16,5", 17", 17,5", 18"

Färg:  Svart, Brun, Rödbrun och Newmarket.

 Är du sugen på att prova en Olympia?  Läs mer om Sadelutprovningen och hur du kontaktar oss!

Equipe Theoreme Syntetbom

Equipe Theoreme Syntetbom Equipe Theoreme Syntetbom

Olympian är en Theoreme sadel och är byggd  på en syntetbom. Precis som ECarbon blir en bom tillverkad i syntetmaterial mycket lättare jämfört med en träbomssadel. Theoreme är lätt att hantera och lätt för hästen att bära!

En annan fördel med syntetbom jämfört med en träbom är att syntetbommen aldrig blir dålig. En träbom påverkas av luftfuktighet och temperatur och kommer att expandera/krympa beroende på väder (och om hästen svettas). Jämför med ett trägolv som måste ges utrymme att expandera. Om inte börjar det svikta och desamma händer med en träbom som ändrar form med väder. I Equipes Theoreme sadlar kommer materialet aldrig påverkas på det sättet och sadeln kommer därmed alltid att ha samma form som det var tänkt.

Syntetbommarna är oerhört starka och slittåliga och därför har Olympian som alla Theoreme sadlar livstids garanti på bommen.

Paneler/bossor är av permanenttyp

Paneler Equipe Olympia Paneler Equipe Olympia Paneler Equipe Olympia Paneler Equipe Olympia Paneler Equipe Olympia Panelerna på Olympia är av permanent typ och behöver inte stoppas om

Panelerna i Olympian är av permanenttyp vilket gör att de behåller sin form, även efter flera års användning. Materialet kommer att fortsätta vara elastiskt under hela sin livstid. För dig som ryttare betyder det att du kan lita på att panelerna alltid har rätt form och du slipper att stoppa om/be en sadelmakare se över panelerna någon gång per år.

Materialet  i panelerna liknar det i en tempur madrass, en sorts Memory Foam. Efter ca 10 minuters skritt har panelerna anpassat sig efter hästens konturer och gett sadeln en perfekt passform efter hästens dagsform. Med andra ord har sadeln alltid perfekt passform för hästen och det är en av hemligheterna till varför Equipe's sadlar är så lätta att passa på så många hästar. Och en förklaring till varför så många hästar gillar Equipe's sadlar!

Efter ridpasset kommer panelerna att gå tillbaka till sin ursprungliga form, klar att forma om sig igen vid nästa ritt.  Så du kan utan problem använda samma sadel till flera hästar som alla kommer att uppleva den perfekta passformen!

Handgjorda i Italien av Europeiskt skinn

Miljövänligt europeiskt skinn Olympian är tillverkat av miljövänligt europeiskt skinn

Allt skinn i Olympian kommer från Europa och är garvade efter traditionella principer där man enbart använder vegetabiliska garvämnen. Det är skonsamt för miljön till skillnad från kromgarvning som innehåller mycket tungmetaller (framförallt krom). Kromgarvning är snabbare och billigare än vegetabilisk garvning men lämnar trots sköljning kvar kemikalier/krom i skinnet som upplevs som dött och kan orsaka allergier.

Equipe's vegetabiliska garvningsprocess tar lång tid, ger skinnet en mycket fin finish och en levande känsla.  Porerna i skinnet är fortsatt öppna och ytan ger ryttaren precis rätt grepp i sadeln.

Den traditionella garvningsprocessen garanterar även att lädret kommer att bevara sin naturliga elasticitet och spänst över lång tid.

Equipe Logo

Här hitter du mer information om de andra Equipe Dressyrsadlar:

Läs mer om Viktoria

Läs mer om Glamour

Läs mer om Emporio

Equipe Olympia Dressyrsadel Equipe Olympia Dressyrsadel Equipe Olympia Dressyrsadel Equipe Olympia Dressyrsadel Equipe Olympia Dressyrsadel Equipe Olympia Dressyrsadel
Equipe Dressyrsadel Equipe Dressyrsadel Equipe Dressyrsadel Equipe Dressyrsadel Equipe Dressyrsadel Equipe Dressyrsadel

Sadelutprovning/Sadelkontroll

Sadelutprovning Equipe sadel

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen