Med rätt skötsel kommer din Equipe sadel att hålla i många år!

Skötsel av Equipe Sadel Skötsel av Equipe Sadel

Det är lätt att sköta om Equipe's sadlar och det tar inte speciellt lång tid för att få ett riktigt bra resultat. Använd Equipe's egna produkter så får du garanterat bra resultat och du riskerar inte att använda ett preparat som den traditionellt garvade skinnet inte tål.

De flesta sadlar som vi ser med slitage och problem är inte skötta "ordentligt", lädret är ofta torrt och sprött. Det är enkelt att sköta sadeln rätt så det finns ingen anledning att inte ta hand om sin investering. Andra problem med sadlar beror på de som älskat ihjäl sin sadel. Alltför mycket olja gör att skinnet blir mättat och tappar i styrka. Skulle du uppleva att sadeln börjar färga av sig på dina ridbyxor har du nog använt för mycket olja!

Olja in sadeln med Soft Oil

Equipe Soft Oil Equipe Soft Oil Equipe Soft Oil Equipe Soft Oil Equipe Soft Oil Equipe Soft Oil

När sadeln är ny  skall den oljas in ordentligt, över, under och emellan, dock ej Sadelstropparna. Lättast är att använda en liten svamp.  Låt oljan sugas in över natten och torka eventuellt överflöd. Upprepa vid behov.

Inoljningen kan behöva göras om några gånger per år och skulle skinnet tappa sin smidighet och bli rynkigt när man böjer på tex kåporna är det hög tid att olja in sadeln igen. Var dock noga med att inte olja in för ofta/för mycket eftersom kalvskinnet i sadeln kan bli mättad på olja. Då kan det finns risk att kalvskinnet släpper från lädret under.

Soft Care för daglig vård av Sadeln

Equipe Soft Care Equipe Soft Care

Soft Care är en återfuktande rengöring till läder, speciellt framtagen för Equipes produkter. Självklart går den även att använda till andra märken. Den är idealisk för dagligt bruk av sadeln för att både rengöra och samtidigt återfukta skinnet i sadeln.

Instruktioner: Efter varje ridpass, använd en putsvante i fårskinn, spraya Soft Care på vanten och putsa av sadeln. Du behöver inte mycket tack vare användadet av fårskinnsvanten vilket gör Soft Caren dryg. Putsa av sits, kåpor och även mellan över och underkåpa för ett bra resultat. Lämna dock sadelstropparna, de ska aldrig fettas/oljas in eftersom det riskerar att påverka hållbarheten och styrkan i stropparna.

Genom denna metod med putsvante blir sadeln både ren och lädret får en lätt balsam. Har du inte använt Soft Care innan kommer du bli överaskad över resultatet. Små skavanker "försvinner" och skinnet i sadeln återfår sin lyster. Soft Care hjälper sedan sadeln att behålla sin fina finish och gör ytan motståndskraftig mot förslitning och smuts under nästa ridpass.

Soft Clean för rengöring av Träns och Sadel

Equipe Soft Clean Equipe Soft Clean

Soft Clean är en rengöringsprodukt som är idealisk för djup men skonsam rengöring för dina läderprodukter såsom träns, tyglar och andra läderprodukter. Den innehåller varken glycerine eller något mjukgörande ämne. Hjälper dig att ta bort smuts och svett från lädret. Ska alltid användas kombinerat med en mjukgörande produkt efteråt, med Soft Oil eller någon gång ibland, med Soft Grease.

Smörj ditt träns: Plocka isär ditt träns och använd en mjuk trasa och Soft Clean för att rengöra ordentligt. Låt sedan ditt träns torka för att sedan smörja in med det med Soft Oil. Skölj och torka bettet. Klart!

Bevara fukt, mjuka upp och skydda lädret med hjälp av Soft Grease

Equipe Soft Grease Equipe Soft Grease

Soft Grease är en speciellt framtagen produkt med en vegetabilisk bas och bivax. Idealisk för djup återfuktning och det tar lite längre tid för denna produkt att absorberas av lädret. Denna produkt är idealisk när man rider mycket utomhus och lädret utsätts för till exempel mycket regn och sol. Stryk på ett tunt lager med fårskinnsvante eller mjuk trasa.

Titta in i vår webshop och hitta det du söker!

Equipe Soft Care Equipe putsgrejer i Sadelpartners Webshop

I vår webshop hittar du allt du behöver för att sköta om din sadel. Soft Care och alla de andra produkerna är bara ett klick bort och du får dem hemskickade inom någon/några dagar. Enkelt!

Dessutom har vi så mycket andra fina Equipe grejer i shoppen som du kan passa på att titta på!

Titta in och se vilka putsgrejer som du behöver.

Equipe Startkit Sadelvård

Startkit med allt du behöver

Equipe Soft Oil

Används för att olja in sadeln.

Equipe Soft Care

Idealisk för dagligt bruk

Equipe Soft Clean

Rengöringstvål

Equipe Soft Grease

Soft Grease

Putsvante Mattes

Putsvante från Mattes

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen