Equipe EK EVO Special

Equipe EK EVO Special Equipe EK EVO Special Equipe EK EVO Special Equipe EK EVO Special Equipe EK EVO Special Equipe EK EVO Special

EK EVO är utformad för dig som önskar en sadel som är lite bredare och djupare i sätet. Det resulterar i att sittpunkten hamnar mellan Special One och EK 26. Knästöden i grundutförande är av samma storlekt som EK 26 och ger ett bra stöd över hindren.  

Med en bredd på 27 cm är det Equipes bredaste sadel och med den svängda bommen är det den sadel som ger mest känsla av djup och stöd.

Franskt kalvskinn av högre kvalité än i syntetbomssadlarna ger maximalt grepp och stöd tillsammans med paddade kåpor och en extra förstärkning nedtill.   

Utförande: Kalvskinn eller präglat läder  

Sits storlek:  16", 16,5", 17", 17,5",   18" 

Sitsbredd: 27 cm

Färg:  Svart, Brun, Rödbrun och Newmarket.

 

Är du sugen på att prova en EK EVO?  Läs mer om Sadelutprovningen och hur du kontaktar oss!

EK EVO Equipe ECarbon Kolfiberbom

EK EVO Equipe ECarbon kolfiber bom EK EVO Equipe ECarbon kolfiber bom EK EVO Equipe ECarbon kolfiber bom EK EVO Equipe ECarbon kolfiber bom EK EVO Equipe ECarbon kolfiber bom EK EVO Equipe ECarbon kolfiber bom

Som en av Equipe's finaste sadlar har EK EVO en bom tillverkad av kolfiber - ECarbon. Det är samma material som numera finns i tex avancerade skidor och cyklar för att göra dessa både lätta och samtidigt hållbara och vridstyva. För ryttaren märks ECarbon bommen så fort man lyfter sadeln genom att den är så mycket lättare än en klassisk träbom sadel.

Längst fram på bommen är kolfibern extra tjock och stark för att inte töjas när tex hästen landar efter ett språng. I landningen fortplantar sig ryttarens hela tyngd och rörelseenergi in genom sadel och ska tas upp av den främre delen av bommen. Tack vare kolfiberbommen är sadeln helt rigid och därför kan sadeln aldrig slå i tornutskotten vid landning efter ett språng utan hela kraften tas upp där det är tänkt, på hästens manke vid sidan om tornutskotten.

Längre bak är kolfiberbommen mycket tunn och ryttaren kommer närmare hästen med mer kontroll och ryttarkänsla. Den tunna kolfibern är fortfarande mycket stark men vridbar och ger sadeln möjlighet att flexa i takt med hästens rörelser. Det underlättar för hästen som ges maximalt utrymme  att sätta in bakbenen under sig och ge all kraft under galopp och språng.

Vid en sadelprovning är det ofta väldigt tydligt när man lägger på en ECarbon sadel. Hästen får märkbart lättare att röra sig och hästens alla gångarter och potential kommer fram på ett väldigt fint sätt!

ECarbon kan vara skillnaden som behövs för att vinna ett galoppsprång och tid mellan hinder och att få den kraft som behövs för att klara sprången felfritt.

Kolfiber är oerhört starkt och slittåligt och därför har EK EVO precis som alla ECarbon sadlar livstids garanti på bommen.

Paneler/bossor är av permanenttyp

Paneler EK EVO Panelerna på EK EVO är av permanent typ och behöver inte stoppas om

Panelerna i EK EVO är av permanenttyp vilket gör att de behåller sin form, även efter flera års användning. Materialet kommer att fortsätta vara elastiskt under hela sin livstid. För dig som ryttare betyder det att du kan lita på att panelerna alltid har rätt form och du slipper att stoppa om/be en sadelmakare se över panelerna någon gång per år.

Materialet  i panelerna liknar det i en tempur madrass, en sorts Memory Foam. Efter ca 10 minuters skritt har panelerna anpassat sig efter hästens konturer och gett sadeln en perfekt passform efter hästens dagsform. Med andra ord har sadeln alltid perfekt passform för hästen och det är en av hemligheterna till varför Equipe's sadlar är så lätta att passa på så många hästar. Och en förklaring till varför så många hästar gillar Equipe's sadlar!

Efter ridpasset kommer panelerna att gå tillbaka till sin ursprungliga form, klar att forma om sig igen vid nästa ritt.  Så du kan utan problem använda samma sadel till flera hästar som alla kommer att uppleva den perfekta passformen!

Handgjorda i Italien av Europeiskt skinn

EK EVO miljövänligt europeiskt skinn EK EVO är tillverkat av miljövänligt europeiskt skinn

Allt skinn i EK EVO  kommer från Europa och är garvade efter traditionella principer där man enbart använder vegetabiliska garvämnen. Det är skonsamt för miljön till skillnad från kromgarvning som innehåller mycket tungmetaller (framförallt krom). Kromgarvning är snabbare och billigare än vegetabilisk garvning men lämnar trots sköljning kvar kemikalier/krom i skinnet som upplevs som dött och kan orsaka allergier.

Equipe's vegetabiliska garvningsprocess tar lång tid, ger skinnet en mycket fin finish och en levande känsla.  Porerna i skinnet är fortsatt öppna och ytan ger ryttaren precis rätt grepp i sadeln.

Den traditionella garvningsprocessen garanterar även att lädret kommer att bevara sin naturliga elasticitet och spänst över lång tid.

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen