Equipe Linnea Special Hoppsadel

Equipe Linnea Special Equipe Linnea Special

Equipe Linnea Special är en specialvariant av Expression designad tillsammans med Linnea Ericsson i Danmark. Linnea är en av Danmarks toppryttare och har bidrag med sin erfarenhet för att ta fram denna mycket sköna sadel som ger bra stöd för ryttaren och stor rörelsefrihet för hästen. Passar givetvis även ponny. Är lätt att passa på väldigt många hästar och den absolut vanligaste hoppsadeln i Danmark.

Läs mer om Linnea Ericsson på hennes hemsida: http://www.linneaericsson.com/

Linnea tyckte att kalvskinn ger absolut bästa greppet och känslan och därför kommer linnea sadeln endast i utförande med kalvskinn (Special). Den är något uppbyggd bak och ger en bra position för ryttaren. Har du en häst som är lite överbyggd bak är det troligt att en Equipe Expression i kalvskinn med mindre uppbyggda paneler passar bättre.

Bommen är en syntetbom (Theoreme) och passar hästar som är normala till raka i sin rygglinje. Sitsen uppleves som något djupare och sätter ryttaren mitt i sadeln. Knävulsterna fram är lite större för att ge ryttaren ett bra stöd och därmed balans över hindren.

Sitsbred: 26 cm som övriga syntetbomsadlar Synergi och Expression.

Sits storlek: 15,5", 16", 16,5", 17", 17,5" 

Färg:  Svart, Brun, Rödbrun och Newmarket.

Fleecefodrat sadelöverdrag samt startkit (KITEQ) med sadelvådspoukter medföljer 

Är du sugen på att prova en Linnea? Läs mer om Sadelutprovningen och hur du kontaktar oss!

Linnea med Equipe Theoreme Syntetbom

Equipe Theoreme Syntetbom Linnea med Equipe Theoreme Syntetbom

Linnea är en Theoreme sadel och är byggd  på en syntetbom. Precis som ECarbon blir en bom tillverkad i syntetmaterial mycket lättare jämfört med en träbomssadel. Theoreme är lätt att hantera och lätt för hästen att bära!

En annan fördel med syntetbom jämfört med en träbom är att syntetbommen aldrig blir dålig. En träbom påverkas av luftfuktighet och temperatur och kommer att expandera/krympa beroende på väder (och om hästen svettas). Jämför med ett trägolv som måste ges utrymme att expandera. Om inte börjar det svikta och desamma händer med en träbom som ändrar form med väder. I Equipes Theoreme sadlar kommer materialet aldrig påverkas på det sättet och sadeln kommer därmed alltid att ha samma form som det var tänkt.

Syntetbommarna är oerhört starka och slittåliga och därför har Linnean som alla Theoreme sadlar livstids garanti på bommen.

Paneler/bossor är av permanenttyp

Paneler Equipe Linnea Special Panelerna på Linnean är av permanent typ och behöver inte stoppas om

Panelerna i Linnean är av permanenttyp vilket gör att de behåller sin form, även efter flera års användning. Materialet kommer att fortsätta vara elastiskt under hela sin livstid. För dig som ryttare betyder det att du kan lita på att panelerna alltid har rätt form och du slipper att stoppa om/be en sadelmakare se över panelerna någon gång per år.

Materialet  i panelerna liknar det i en tempur madrass, en sorts Memory Foam. Efter ca 10 minuters skritt har panelerna anpassat sig efter hästens konturer och gett sadeln en perfekt passform efter hästens dagsform. Med andra ord har sadeln alltid perfekt passform för hästen och det är en av hemligheterna till varför Equipe's sadlar är så lätta att passa på så många hästar. Och en förklaring till varför så många hästar gillar Equipe's sadlar!

Efter ridpasset kommer panelerna att gå tillbaka till sin ursprungliga form, klar att forma om sig igen vid nästa ritt.  Så du kan utan problem använda samma sadel till flera hästar som alla kommer att uppleva den perfekta passformen!

Handgjorda i Italien av Europeiskt skinn

Miljövänligt europeiskt skinn Linnean är tillverkat av miljövänligt europeiskt skinn

Allt skinn i Linnean kommer från Europa och är garvade efter traditionella principer där man enbart använder vegetabiliska garvämnen. Det är skonsamt för miljön till skillnad från kromgarvning som innehåller mycket tungmetaller (framförallt krom). Kromgarvning är snabbare och billigare än vegetabilisk garvning men lämnar trots sköljning kvar kemikalier/krom i skinnet som upplevs som dött och kan orsaka allergier.

Equipe's vegetabiliska garvningsprocess tar lång tid, ger skinnet en mycket fin finish och en levande känsla.  Porerna i skinnet är fortsatt öppna och ytan ger ryttaren precis rätt grepp i sadeln.

Den traditionella garvningsprocessen garanterar även att lädret kommer att bevara sin naturliga elasticitet och spänst över lång tid.

Equipe Logo
Linnea Ericson rider i Equipe Linnea Special Linnea Ericson rider i Equipe Linnea Special

Sadelutprovning/Sadelkontroll

Sadelutprovning Equipe sadel

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen