Anpassa din Equipe Sadel

Anpassningar av Equipe Sadel Anpassningar av Equipe Sadel Anpassningar av Equipe Sadel Anpassningar av Equipe Sadel Anpassningar av Equipe Sadel De olika möjligheterna till anpassningar av Equipe Sadel

Alla hästar och ryttare har olika anatomi och färdigheter. För att kunna maximera bådas prestation är det mycket viktigt att sadeln som länkar hästen med ryttaren kan anpassas till bådas behov och rörelseschema.

Equipe's sadlar går därför att modifiera på följande sätt

1. Sitsens Storlek

Sitsens storlek är mycket viktig ryttarens känsla och möjlighet att rida på ett korrekt sätt. Är sitsen för liten hamnar ryttaren på bakvalvet och snedbelastar hästen. Är den för stor kommer ryttaren att glida runt i sadeln.

2. Bredd på bommen och kanalens bredd

En felaktig bredd på bommen gör att sadeln antingen faller ned på hästens tornutskott och skadar hästen eller hamnar alltför långt upp och belastar fel. Rätt utprovad så kommer sadeln att bäras upp av hästens muskelatur (jämför med en ryggsäck som bärs upp av musklerna).

3. Längden på kåporna och framskärningen av kåporna (endast ECarbon och Synergi sadlar)

För att få rätt stöd av sadeln måste kåporna även vara av rätt storlek. Annars hamnar knäna fel och det kommer att kännas fel. 

4. Anpassning av knästödens storlek, både fram och bak

De knästöd som finns går även de att i sig anpassa och få i olika storlekar. Allt beroende på vad du som ryttare har för behov.

5. Uppbyggnaden av bossorna/panelerna.

Panelernas tjocklek anpassas efter hur hästen ser ut. Här gäller det att panelerna är av rätt tjocklek för att sadeln ska ligga horisontelt och sätta ryttaren i en lodrät position. Panlernera ändras framförallt bak men kan även justeras längs hela panelens längs om det skulle behövas.

6. Positionen av stropparna till sadelgjorden.

Vid Sadelutprovningen anpassar vi sadeln till dig

Equipe Sadelutprovning Anpassa din Equipe sadel genom Sadelutprovning

Equipes Sadlar går som sagt var att anpassa på en massa olika sätt. Vad som passar dig och din häst behöer man prova ut på plats.

Hur gör man då för att hitta rätt storlek på sitsen? Vilken bomvidd ska hästen ha? Behöver jag ha special knästöd? Hur stora bör kåporna vara för att pasa mig?

Läs mer om hur sadelprovningen går till för att hitta just din och din hästs Equipe sadel

Equipe Logo

Sadelutprovning/Sadelkontroll

Sadelutprovning Equipe sadel

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen