Det är tryggt att äga en sadel utprovad av Sadelpartner!

Equipe Sadel o Henrik Ankarcrona Henrik Ankarcrona rider i Equipe

Equipe's handgjorda sadlar åldras vackert och många upplever att de blir bara skönare och skönare att rida i för varje år som går. Sköter man dessutom om sadeln på rätt sätt behåller den sitt värde och både häst och ryttare kan njuta av den under många år.

Häst, Ponny och Ryttare utvecklas hela tiden och det är därför självklart att följa upp sadelinpassningen med jämna mellanrum. Vi rekommenderar en första kontroll efter ca 6 månader och sedan årliga uppföljningar eller oftare beroende på behov.

Du är inte ensam!  

Flera världsryttare (bla Ben Maher - Gold medal Winner OS 2012) och många av Sveriges toppryttare (Niklas Arvidsson, Charlotte Heid Bondegaard, Henrik Ankarcrona, Royne Zetterman) rider i Equipe's hoppsadlar vilket gör att du är i gott sällskap. Och alla dessa ryttare har valt Equipe's sadlar därför att de gillar sadeln, inte för att de får betalt för att rida i dem.

Garanterad kvalitet och livslängd

Equipe lämnar livstids garanti på bommen (kolfiber och syntet) i sadeln och skulle något hända så byter vi bommen kostnadsfritt. På läder och sömmar är det två års garanti under förutsättning att man skött om sin sadel enligt våra enkla rekommendationer, se speciellt våra skötselråd.

Panelerna/bossorna i sadeln är beständiga och är av så kallad permanent typ. Till skillnad från en ullstoppad sadel behåller de därför sin form år ut och år in. En Det finns inget behov av att göra dyra årliga omstoppningar av sadeln vilket håller underhållskostnaderna nere för att äga sadeln.

Nöjd kund garanti

Det ska vara tryggt att köpa en sadel från Sadelpartner Sverige AB och vi ger aldrig upp förrän du är helt nöjd med din nya sadel. Om det inte känns bra efter att du fått sadeln så kommer vi ut kostnadsfritt och stämmer av och ser till att det funkar. Om sadeln mot förmodan och trots noggrann utprovning av något skäl inte skulle passa på dig eller din häst så byter vi givetvis mot en som passar utan kostnad.  

Garanterat återköp

Många av våra kunder har flera hästar och vartefter de utvecklar sin ridning kanske de köper en ny häst. Kanske behöver du byta sadel och då byter vi in din gamla Equipe sadel till marknadspris. Du behöver inte försöka sälja den själv på blocket eller hästnet utan vi tar hand om den och du får din nya sadel genom att betala mellanskillnaden. För dig blir det enkelt och lätt att byta sadel och kostnaden behöver inte bli så stor.  

Equipe Sadlar kan ändras och justeras i efterhand

ändra reparera Equipe Sadel Ändra och reparera Equipe Sadel

Med rätt sadel på hästen är det inte ovanligt att hästen utvecklas och bygger nya muskler vilket gör den starkare och ökar prestationsförmågan. Det är precis det vi vill men det gör också att en sadel som låg perfekt vi provtillfället kanske inte längre ligger lika bra. Vanligtvis kan vi justera detta genom att lägga till en padd eller liknande. Skulle sadeln trots olika insatser inte passa efter en tid är det ingen fara. Equipe kan göra  bomändringar, ändra paneler/bossor och storlek på kåpor etc i efterhand.

Skulle det bli aktuellt hjälper vi dig att få det gjort på ett korrekt sätt av en auktoriserad Equipe Sadelmakare.

Här hittar du mer information om vilka justeringar, ändringar och reparationer som kan göras på en Equipe sadel.

Equipe Hopp och Dressyrsadlar

Equipe Sadel Equipe Dressyr och Hoppsadlar

Vill du veta mer om de olika sadlarna? 

Läs mer om Equipe Hoppsadlar

Läs mer om Equipe Dressyrsadlar

Dags att boka en utprovning av din Equipe Sadel?

Boka Sadelutprovning Boka Sadelutprovning med Sadelpartner

Känns det som att det är dags att ta reda på hur det fungerar i praktiken? VIlken sadel passar dig och din häst?

Det finns bara ett sätt att ta reda på det! Gör en Sadelutprovning! Vi hjälper dig att hitta rätt sadel som passar både dig och din häst.

Det är lätt, enkelt och roligt att prova Equipe Sadlar så det finns inget skäl att tveka. 

Läs mer om hur du bokar en Sadelutprovning och vad det kostar

Med rätt skötsel kommer din Equipe sadel att hålla i många år!

Det är lätt att sköta om Equipe's sadlar och det tar inte speciellt lång tid för att få ett riktigt bra resultat. Använd Equipe's egna produkter så får du garanterat bra resultat och du riskerar inte att använda ett preparat som den traditionellt garvade skinnet inte tål.

De flesta sadlar som vi ser med slitage och problem är inte skötta "ordentligt", lädret är ofta torrt och sprött. Det är enkelt att sköta sadeln rätt så det finns ingen anledning att inte ta hand om sin investering. Andra problem med sadlar beror på de som älskat ihjäl sin sadel. Alltför mycket olja gör att skinnet blir mättat och tappar i styrka. Skulle du uppleva att sadeln börjar färga av sig på dina ridbyxor har du nog använt för mycket olja!

Läs mer om hur du ska sköta om din sadel!

Allt du behöver för att sköta din Equipeutrustning

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen